Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > users > Two things that got me stumped during compilation from source... (but I won in the end!)

subclipse
Discussion topic

Back to topic list

Two things that got me stumped during compilation from source... (but I won in the end!)

Author yatima
Full name David Tonhofer
Date 2006-12-31 11:09:38 PST
Message Hello,

I have managed to compile "subversion" from the source with not too many
problems (which is nice) but was slowed down somewhat by the problems noted
below. I guess these should be noted/remarked upon more clearly either
in the
output of './configure --help' or in the INSTALL readme file:

1) When installing with the minimal prerequisite packages, i.e. when doing:

          $ tar xzvf subversion-1.x.x.tar.gz
          $ tar xzvf subversion-deps-1.x.x.tar.gz
          $ cd subversion-1.x.x

then one MUST NOT run ./configure with options "|--with-apr"| or
"|--with-apr-util" otherwise mysterious configuration/compilation errors
will occur.

2) When compiling on an x85_64 architecture then (at least when one
   compiles 'neon' along with the rest), one MUST add the
'|--enable-shared'
   option to ./configure (even though this is supposed to be the default) as
   otherwise neon compilation will cause grief:
 
   "|relocation R_X86_64_32 against `a local symbol' can not be used when
    making a shared object; recompile with -fPIC|."
|
   "|--enable-shared" is not needed on 32-bit Intel architecture for
compilation
   to work.




Best regards,

 -- David
Attachments

« Previous message in topic | 1 of 1 | Next message in topic »

Messages

Show all messages in topic

Two things that got me stumped during compilation from source... (but I won in the end!) yatima David Tonhofer 2006-12-31 11:09:38 PST
Messages per page: